top of page

WIE ZIJN WIJ

DE AMAZONES

Ons werk is interdisciplinair, eigentijds en altijd muzikaal. Sinds 2021 maken wij voorstellingen, voornamelijk musicals, met eigen teksten en muziek. Wij kennen elkaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar we tussen 2020 en 2022 zijn afgestudeerd.

Voor ons is muziektheater een kunstzinnige vorm van activisme. We hebben een kritische blik op maatschappelijke thema’s. Ook willen we het musicalgenre opschudden en bijdragen aan een nieuwe generatie musicalmakers

PEPIJN VAN DEN BERG

Al op de middelbare school wist Pepijn (hij/hem) dat hij op het toneel wilde staan. Met drie vrienden maakte hij de theatervoorstelling ‘Simpleton’, over het meest nietszeggende dorpje ooit. Dit werd een hit en ze trokken door het hele land met deze comedy voorstelling. Hij werd aangenomen op de opleiding Codarts Muziektheater in Rotterdam en een paar jaar later stond hij te schitteren als Snowpony in de kerstrevue van Alex Klaasen. In Rotterdam begon hij zijn eigen elektronische muziek te maken. Van snoeiharde beats tot musical ballads.

Zijn elektronische klanken geven de stukken van De Amazones een eigenzinnige, brutale en virtuoze identiteit.

WILLEMIJN BÖCKER

Willemijn (zij/haar) groeide op in Nieuwegein. Ondanks dat had zij een gelukkige jeugd en kwam ze al snel in aanraking met muziek. Al op jonge leeftijd speelde zij op een schoolvoorstelling met twee blokfluiten tegelijk een beroemd stuk van Philip Glass. Ze was klaar voor het conservatorium in Rotterdam.

Willemijn blinkt uit in het arrangeren van koorpartijen en het maken van  choreografieën. Naast haar werk bij De Amazones is Willemijn al even thuis in het dirigeren van koren, het spelen van haar eigen jeugdtheatervoorstellingen en in lesgeven. Maar ook blijft ze een rebel in hart nieren, met al menig illegale demonstratie achter de rug.

AYLA VAN SUMMEREN

Ayla (zij/haar) was een radicale puber die de boeken liever verruilde voor een microfoon. Ze wisselde haar middelbare school vroegtijdig in voor de MBO artiestenopleiding in Tilburg. Bij Codarts Muziektheater werd ze klasgenoten van Judith en Willemijn. Hier leerde ze haar meest authentieke en kwetsbare kant van zichzelf op het toneel te zetten.

Ze is een waarachtige performer die je weet te raken tot in je diepste binnenste. Ze is een beeldende en emotionele denktank die het hoofd weet te verbinden aan het hart.

BESTUUR

CARLO VAN MUNSTER

Voorzitter (hij/hem)

Gemeenteraadslid GroenLinks in Amsterdam

“Vernieuwend theater over hetgeen ons als mensheid bedreigt. Dat maakt de voorstellingen van de Amazones uniek en urgent!”

CORINNE SWART

Secretaris (zij/haar)

Communicatieadviseur en eigenaar van Naturel Communicatie

“De Amazones staan voor vernieuwing in musicalland en hun producties gaan ergens over. Het is tijd voor nieuwe maatschappijkritische musicals, die je tot nadenken zetten. Ik steun daarom met liefde deze talentvolle jonge makers.”

MARIJN BELLAARD

Penningmeester (hij/hem)

Zakelijk leider binnen de podiumkunsten. Daarnaast ook junior-lid in de Raad van Toezicht van Theater Zuidplein.

“Na het zien van 'WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!' in Theater Walhalla, was ik direct enthousiast over de nieuwe stijl en eigenheid van De Amazones. Een collectief met zoveel urgentie, talent en vooral ook humor, biedt hoop voor de toekomst van kleinschalige musicals. Iets wat ik graag ondersteun.”

AMBER DAAL

Bestuurslid (hen/hun)

Student Geneeskunde

ILIAS ZIAN

Bestuurslid (hij/hem)

Museoloog en cultureel adviseur. Werkzaam bij Van Gogh Museum als projectleider 'Van Gogh Verbindt'.

“De Amazones agenderen maatschappelijke thema’s en zetten het publiek aan het denken op een vernieuwende en uitdagende manier.”

JUDITH BOESEN

Op Codarts Muziektheater ontwikkelde Judith (zij/haar) zich tot allround performer met sterke eigenzinnige makerskwaliteiten. Van een Russisch Lady Gaga-achtig alter ego tot kotsend trompet spelen terwijl ze in een weerwolf veranderde, niks was te gek.
Ze was in 2020 te zien in ‘Hij gelooft in mij, de André Hazes musical’. Judith werkte als maker/schrijver mee in projecten van Stichting Nanoek en Kunstklank.

Ze is de kartrekker van het collectief, van alle markten thuis en altijd haar agenda kwijt. Judith geeft het rauwe randje aan De Amazones.

bottom of page